Meer over Kneipp_oud

De Kneipp Therapie bevordert uw gezondheid!

Back to nature! De natuur heeft een breed aanbod aan waardevolle bronnen die veel kunnen betekenen voor de gezondheid. Ga een boswandeling maken en je komt heilzame planten en kruiden tegen. Denk ook aan het basiselement dat iedereen in huis heeft, water.

MoK1 Water biedt preventie en genezing: Door regelmatige waterbehandelingen, zoals begietingen, kompressen of (wissel)baden, kunnen acute en chronische ziektes, depressie, te hoge of te lage bloeddruk, RSI, slaapstoornissen, spataderen, stemmingswisselingen, vermoeidheid en vele andere klachten afnemen of genezen worden.

Hoe werk het?

Hydrotherapie is een ‘vorm van prikkeltherapie’ en het resultaat is niet alleen bij bepaalde lichaamsdelen te voelen. De waterbehandelingen zorgen voor een diepgang en beïnvloeden het hele lichaamsysteem.

Deze therapie stimuleert het afweersysteem, verbetert de doorbloeding en het vegetatieve zenuwstelsel wordt aangesterkt. Daarnaast zijn wisselbaden of begietingen de ideale training voor de bloedvaten. Ook in combinatie met geneeskruiden is de hydrotherapie ontspannend of verkwikkend. Zelfs op blote voeten lopen en dauwtrappen vallen onder de Kneipp Therapie.

Kneippsche prikkels

MoK2Burnout patiënten voelen hun lichaam niet meer. Kneippsche prikkels hebben een positieve invloed:

Alternatieve geneeswijze

De Kneipp Gezondheidstherapie is een alternatieve geneeswijze. Diverse kuuroorden in Europa en sommige Duitse ziekenhuizen en verpleeghuizen passen deze therapie toe. Ook Duitse kleuterspeelzalen en basisscholen bieden ‘het kneippen’ aan, zodat kinderen vroegtijdig bewust worden van wat de natuur hen biedt.

Het kuren in eigen omgeving

U krijgt tips hoe u op natuurlijke manier kunt ‘kuren in eigen omgeving’. Op deze manier leert u bewuster met uw lichaam om te gaan.