Ademcoaching

 

Wat is ademcoaching?

Ademcoaching kan op een gezonde en natuurlijke wijze stress verminderen. Een goede ademhaling verzacht lichamelijke klachten, maakt je mentaal sterker en draagt bij aan een fit en energiek leven. Daarnaast is ademcoaching een mooie manier om de longen en het middenrif te versterken.

De adem is onlosmakelijk gebonden met hoe wij in het leven staan en wie wij zijn. Zo zijn gedachten gekoppeld aan ons adempatroon. Lichamelijke klachten, spanningen, stress, piekeren en emoties hebben een grote invloed op de ademhaling.

De ademhaling kent drie componenten: de frequentie (het aantal keren dat men in- en uitademt), de ademteuggrootte (de hoeveelheid lucht die in- en uitgeademd wordt) en het adempatroon. Is er een adempauze? Is er te veel beweging in de borst? Is er  beweging in de buik zichtbaar?

Veel mensen ademen, in een rustige toestand, te snel en te vaak. Soms meer dan twaalf keer per minuut. Het onrustig ademhalen vergt energie en beperkt veelal het gebruik (soms 30 tot 40 procent) van de longcapaciteit.

Hoe werkt de coach?

Na een uitgebreid intakegesprek wordt er altijd gekeken welke adem- en coachingmethode bij u past en zinvol voor u is. De volgende ademmethodieken zijn wetenschappelijk bewezen:

Energie Control Methode (Stans van der Poel)
Deze methode en meetapparatuur is ontwikkeld door longfunctielaborante Stans van der Poel. Hierbij wordt eerst de adem en de HRV gemeten. HRV (hartritme variabiliteit) is de variatie in tijd tussen twee opeenvolgende hartslagen. Bij het meten wordt snel duidelijk of iemand een (on)gezonde leefstijl heeft. Met behulp van ademoefeningen worden de HRV waarden verbeterd en het resultaat is dat lichamelijke klachten verminderen of verdwijnen.

Hartcoherentie
Gestart wordt met het meten van uw ademen en HRV (hartritme variabiliteit). Ons hart en onze hersenen communiceren constant beide kanten op. Coherent betekent ‘samenhangend’ of in ‘harmonie’ met hersengolven en hartslag. Tijdens de sessie wordt er een zachte adem- en coachingmethode aangereikt.

Verbonden ademen
Bij deze therapie leert u uw buik, middenrif en borstademhaling op de juiste manier te gebruiken. Verbonden ademen helpt bij het losmaken van blokkades zoals emoties en spanningen, die zich in het lichaam hebben vastgezet. Met behulp van acupressuur worden de blokkades losgemaakt en hierdoor kan de adem beter doorstromen. Een verademing voor lichaam en geest!

Diepe ademhaling is voor het lichaam onontbeerlijk. Bij de buikademhaling komt het middenrif naar beneden. Deze knedende werking zorgt voor een massage van de buikorganen en de spijsvertering wordt bevorderd.

Methode van Wim Hof
Deze techniek is zeer vitaliserend en versterkt het immuunsysteem. Ook mensen met reumatische klachten kunnen veel baat hebben bij deze ademtechniek. Bij deze oefening vindt er een intense uitwisseling plaats tussen zuurstof en koolzuur waarbij de ph-waarde in het bloed positief beïnvloed wordt. Deze methode geeft een fysieke en mentale boost.

HappyPart

  1. Intake
  2. Ademanalyse / meting
  3. Ademoefeningen
  4. Coaching
Voor wie?

Ademcoaching is voor iedereen! Wilt u uw gezondheid bevorderen of bent u op zoek naar verdieping? Ademcoaching helpt bijvoorbeeld bij

  • Stress
  • Burnout
  • Hyperventilatie
  • Oververmoeidheid
  • Overgangsklachten
  • Overgewicht

 

Tarieven en overige informatie:

De eerste sessie inclusief intake, meting en oefening duurt 90 minuten. De kosten bedragen 75 Euro.
De daaropvolgende sessie duurt 60 minuten en de kosten bedragen 65 Euro.
Voor bedrijven is de prijs exclusief BTW.

Meestal zijn er 1 tot 3 sessies voldoende. Belangrijk is dat u de ademoefeningen thuis beoefend.

De locatie is bij CoVita aan de Schuttevaerkade 99b in Dordrecht. Tot 24 uur voor uw afspraak kunt u de sessie kosteloos annuleren. Daarna wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Draag comfortabele of ruim zittende kleding, het liefst geen spijkerbroek.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met mij op via contactgegevens