Ademcoaching_OUD

 

Wat is ademcoaching?

Ademcoaching kan op een gezonde en natuurlijke wijze stress verminderen. Een goede ademhaling verzacht lichamelijke klachten, maakt je mentaal sterker en draagt bij aan een fit en energiek leven. Daarnaast is ademcoaching een mooie manier om de longen en het middenrif te versterken.

De adem is onlosmakelijk gebonden met hoe wij in het leven staan en wie wij zijn. Zo zijn gedachten gekoppeld aan ons adempatroon. Lichamelijke klachten, spanningen, stress, piekeren en emoties hebben een grote invloed op de ademhaling.

De ademhaling kent drie componenten: de frequentie (het aantal keren dat men in- en uitademt), de ademteuggrootte (de hoeveelheid lucht die in- en uitgeademd wordt) en het adempatroon. Is er een adempauze? Is er te veel beweging in de borst? Is er  beweging in de buik zichtbaar?

Veel mensen ademen, in een rustige toestand, te snel en te vaak. Soms meer dan twaalf keer per minuut. Het onrustig ademhalen vergt energie en beperkt veelal het gebruik (soms 30 tot 40 procent) van de longcapaciteit.

Hoe werkt de coach?

Na een uitgebreid intakegesprek wordt er altijd gekeken welke adem- en coachingmethode bij u past en zinvol voor u is. De volgende ademmethodieken zijn wetenschappelijk bewezen:

Energie Control Methode (Stans van der Poel)
Deze methode en meetapparatuur is ontwikkeld door longfunctielaborante Stans van der Poel. Hierbij wordt eerst de adem en de HRV gemeten. HRV (hartritme variabiliteit) is de variatie in tijd tussen twee opeenvolgende hartslagen. Bij het meten wordt snel duidelijk of iemand een (on)gezonde leefstijl heeft. Met behulp van ademoefeningen worden de HRV waarden verbeterd en het resultaat is dat lichamelijke klachten verminderen of verdwijnen.

Hartcoherentie
Gestart wordt met het meten van uw ademen en HRV (hartritme variabiliteit). Ons hart en onze hersenen communiceren constant beide kanten op. Coherent betekent ‘samenhangend’ of in ‘harmonie’ met hersengolven en hartslag. Tijdens de sessie wordt er een zachte adem- en coachingmethode aangereikt.

Verbonden ademen
Bij deze therapie leert u uw buik, middenrif en borstademhaling op de juiste manier te gebruiken. Verbonden ademen helpt bij het losmaken van blokkades zoals emoties en spanningen, die zich in het lichaam hebben vastgezet. Met behulp van acupressuur worden de blokkades losgemaakt en hierdoor kan de adem beter doorstromen. Een verademing voor lichaam en geest!

Diepe ademhaling is voor het lichaam onontbeerlijk. Bij de buikademhaling komt het middenrif naar beneden. Deze knedende werking zorgt voor een massage van de buikorganen en de spijsvertering wordt bevorderd.

Methode van Wim Hof
Deze techniek is zeer vitaliserend en versterkt het immuunsysteem. Ook mensen met reumatische klachten kunnen veel baat hebben bij deze ademtechniek. Bij deze oefening vindt er een intense uitwisseling plaats tussen zuurstof en koolstofdioxide waarbij de ph-waarde in het bloed positief beïnvloed wordt. Deze methode geeft een fysieke en mentale boost.

HappyPart

  1. Intake
  2. Ademanalyse / meting
  3. Ademoefeningen
  4. Coaching
Voor wie?

Ademcoaching is voor iedereen! Wilt u uw gezondheid bevorderen of bent u op zoek naar verdieping? Ademcoaching helpt bijvoorbeeld bij

Tarieven en overige informatie:

De eerste sessie inclusief intake, meting en oefening duurt 90 minuten.
Aansluitend ontvangt u een uitgebreide samenvatting met de oefeningen en aanvullende informatie via de mail. De kosten bedragen 85 Euro.
De daaropvolgende sessie duurt 60 minuten en de kosten bedragen 65 Euro.
Worden de kosten van uw werkgever betaald dan is de prijs exclusief BTW.

Meestal zijn er 1 tot 3 sessies voldoende. Belangrijk is dat u de ademoefeningen thuis beoefend.

De locatie is bij CoVita aan de Schuttevaerkade 99b in Dordrecht. Tot 24 uur voor uw afspraak kunt u de sessie kosteloos annuleren. Daarna wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Draag comfortabele of ruim zittende kleding, het liefst geen spijkerbroek.

Voor bedrijven en stichtingen
Naast de individuele sessies bieden wij ademworkshops in groepsverband voor organisaties. Wij werken samen met  Anders Verzuimmanagement, MEE Mantelzorg, MamaVita, Studio Blijmakers en Stichting DOOR.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op via contactgegevens

Reacties

Ik heb echt veel aan de ademcoaching gehad. Ik gebruik de techniek nog steeds. Het oefenen schiet er nog wel eens bij in maar dat ligt aan mij.
Gerry uit Papendrecht

Fee, ik ben blij dat ik destijds je studio had gevonden want je hebt mij hele waardevolle dingen geleerd. Het ademen lukt nu trouwens heel goed met tellen.
A.L., Dordrecht

Doordat ik heel onzeker was over mijn ademhaling ben ik naar Fee gegaan. Fee heeft een meting gedaan en mijn ademhaling was te snel en ik moest aan mijn uitademing werken. Wij hebben oefeningen gedaan en deze doe ik nog steeds. Ik voel me inmiddels veel beter en de meting heeft mij rust gegeven. Fee is een warm en prettig persoon waar je je direct bij op je gemak voelt.
Irma, Rotterdam

Dank voor de uitgebreide informatie, oefeningen en tips. Ik kan verder!
A.K., Papendrecht

Ik ben zeer tevreden! Ik stond onrustig op en ging onrustig naar bed. Na een ademcoach sessie en oefeningen vond ik mijn rust terug. Ik heb er dagelijks profijt van en heb via Fee ook yoga leren kennen. Bedankt Fee!
Mindy uit Dordrecht

Uit de metingen bleek dat ik niet hyperventileerde. Het ‘verbonden ademen’ heeft me geholpen emoties los te laten en te uiten.
M.W., Dordrecht

De oefening doe ik 3 keer op een dag en 5 minuten. De duizeligheid is minder geworden. Ik blijf oefenen…
Tamara, Dordrecht

Ik heb in september 2018 en sessie ademcoaching gevolgd bij Fee Busenkell omdat ik veel lichamelijke klachten had, waar geen oorzaak voor werd gevonden na lichamelijke onderzoeken. Fee is een hartelijke lieve vrouw die alle tijd neemt voor een uitgebreide intake en veel kennis heeft van factoren die invloed hebben op je gezondheid. Naast de adviezen voor een gezondere levensstijl, leerde ik een andere manier van ademhalen. Ik ben nu maanden verder, ik doe de ademhalingsoefening elke dag en mijn klachten zijn aanzienlijk verminderd.
D.H., Ridderkerk

De sessie heeft me zeker goed gedaan! Ook om mijn verhaal kwijt te kunnen en wat helderheid te krijgen. De ontspanningsoefeningen zijn ook heel zinvol voor mij. Zeer bedankt!
J.H., Dordrecht