Workshops

Yoga Dance

Yoga Dance combineert yoga principes met dansen, waarbij de nadruk ligt op het genieten van bewegen op energieke en rustige muziek. De choreografie die we in de verschillende muzieknummers aanreiken is een bewegingssuggestie; de danscombinaties zijn niet ingewikkeld en iedereen is vrij voor persoonlijke uitvoering. Net als in andere yoga- of danslessen kun je de dagelijkse bezigheden of zorgen even loslaten. Yoga Dance haalt je uit je hoofd en brengt je gevoel in beweging!

Wij bieden yoga dance op donderdag van 20.00 tot 21.00 uur, om de week

Data:
1, 15 december 2022 + 12, 26 januari + 9, 23 februari + 9, 23 maart 2022
Tijd: 20.00 tot 21.00 uur
Kosten: Een proefles is gratis
Een losse les kost 14,00 Euro per persoon, aansluitend thee
CoVita kaarthouders betalen een strip van de leskaart (12 Euro). Klik hier voor tarieven
Let op: Neem een flesje water, turnschoenen, gymschoenen of antislip sokken mee. Graag vooraf aanmelden via contactgegevens.

Yoga Dance & borrel
Op zaterdag 10 december kun je meedoen met Yoga Dance. Aansluitend is er de gelegenheid voor een gezellig samenzijn met een borrel en hapjes. De workshop is van 15.30 tot 17.30, incl. de borrel. De kosten bedragen 18 Euro per persoon.
CoVita kaarthouders betalen 15 Euro. Een proefles is niet mogelijk. 
Graag vooraf aanmelden via contactgegevens

Restorative Yoga

Restorative (herstellende) yoga is een yoga vorm die geen inspanning vraagt. Het wordt ook wel passieve yoga genoemd waarbij je 10 tot 20 minuten in verschillende en ontspannende poses blijft liggen. Ter ondersteuning gebruik je dekens en kussens zodat je spierspanning kunt loslaten. Met behulp van Mindfulness kan je lichaam en geest ultieme ontspanning ervaren. In het begin maken wij ons lichaam los met een paar lichte houdingen. (Let op: Verwissel Restorative Yoga niet met Yin Yoga)

Data:
Donderdag 8 december, 19.30 tot 21.00 uur
Zaterdag 21 januari, 15.30 tot 17.00 uur
Kosten: 17,00 Euro per persoon incl. thee met iets lekkers
Graag vooraf aanmelden via contactgegevens

Maak kennis met cardioboksen en yoga

Wil je weten wat cardioboxing is en wat het met jou kan doen?
Deze sport combineert elementen uit het boksen en aerobics om de lichamelijke conditie te verbeteren. Tijdens de workshop leer je basistechnieken en je uithoudingsvermogen wordt op de proef gesteld. De workshop wordt afgesloten met yogaoefeningen waarbij ook de ademhaling en ontspanning centraal staat.

De les wordt gegeven door Dion Kolsteren (Kolsteren Sportcoaching) en Fee Busenkell (CoVita). Beide studio’s zijn gevestigd aan de Schuttevaerkade.
Er is plek voor 6 personen zodat er voldoende ruimte is voor individuele aandacht.

Datum: Wordt z.s.m. bekend gemaakt
Tijd: 
Kosten: 29 Euro inclusief koffie / thee, verse jus en iets lekkers
Graag vooraf aanmelden via contactgegevens

Qi-Flowyoga en de kunst van het verlangen

Gastdocente Desi Angevaare slaat een brug tussen het oude India en China waarbij Yoga en Qigong samenvloeien.
Laat je meenemen naar eenvoudige houdingen, vloeiende bewegingen en verdiepende meditaties.
Desi speelt op aardse, muzikale en heldere wijze met elementen uit de Qigong die zij op een natuurlijke manier verweeft met yoga.
Een uitnodiging om vanuit moeiteloosheid de gevoelswaarde van het moment te ontvangen. Een heerlijke middag voor iedereen die op adem wil komen en de kunst van het ontvangen wil ervaren!

Een datum is nog niet bekend, voorjaar 2023
Tijd: 14.00 tot 17.00 uur, inclusief pauze met iets lekkers
Kosten: 39,00 per persoon
Graag vooraf aanmelden via contactgegevens

Qi Wandeling

Qigong is een Chinese bewegingsleer en bestaat al ruim 2000 jaar. Qi betekent ‘levensenergie’, Gong betekent ‘vaardigheid’. Qigong kan dus vertaald worden als ‘het beheersen van levensenergie’. Het zijn staande en vloeiende  houdingen. De zachte en meditatieve bewegingen kunnen je lichaam en geest tot rust brengen. Heel bijzonders is het om Qigong in de natuur te ervaren.

We beginnen met een wandeling door het schitterende gebied in de Dordtse Nieuwe Biesbosch. Daarna bereiden we ons voor op de Qigong houdingen uit de Shibashi serie en een Qi meditatie. Voor de meditatie gaan we op de grond zitten/liggen. Neem een handdoek, kussen of een yogamat mee.

Datum: Lente / zomer 2023
Trefpunt: Parkeerplaats P1, Oude Veerweg 1a, Dordrecht
Kosten: 17,00 Euro per persoon incl. thee
Graag vooraf aanmelden via contactgegevens