Preventie_oud

Resultaat bereikt u met vitale medewerkers!

Eén derde van het ziekteverzuim onder werknemers is het gevolg van stress op het werk.

Door bezuinigingen en reorganisaties wordt hetzelfde werk gedaan door minder mensen. Ook de vaste baan staat onder druk en dat bevordert onrust en frustraties. Hier is preventieve begeleiding belangrijk om burnout te voorkomen!

Het ‘umdenken’ is noodzakelijk! Beschouw preventietrajecten als een duurzame investering. Deze trajecten zijn motiverend en dragen bij aan een positieve werksfeer en bedrijfsimago.

PreventieWeg met de onrust en samen sterk!

Voor groepen:
Coaching en ontspanningstraject

Door reorganisaties ontstaat soms (onnodig) onrust en frustratie. Vaak zijn de communicatielijnen te lang en niet transparant. Er moet open met elkaar gesproken worden maar velen durven hun mening niet te uiten. Een ervaren bedrijfscoach helpt om de spanning binnen het team weg te nemen. Een plan van aanpak, goede communicatie en helderheid staat hier centraal om samen sterk uit de crises te komen.

Deze teambijeenkomsten kunnen voor meerdere dagen georganiseerd worden. Niet alleen de communicatie maar ook de ontspanning staat hier centraal.

Adempauze

AdemPauzeEen groot deel van onze dagelijkse bezigheden doen we op de automatische piloot. We hebben geleerd te presteren maar zijn verleerd te luisteren naar signalen van ons lichaam. Door het inlassen van een adempauze zorgt het zenuwstelsel voor herstel van stressreacties en ontspanning komt vrij. Daardoor nemen wij ons lichaam weer waar en kunnen we een andere houding tegenover uitdagingen ontwikkelen. In deze korte sessie krijgt u ook praktische tips om mentaal fit te blijven en bewuster en met meer aandacht te werken.

Flashbezoek: 30 minuten

Yoga op de werkvloer

Yoga is op dit moment trendy! Yoga helpt om u en uw team in balans te houden juist in hectische tijden. Het regelmatig beoefenen stabiliseert, sterkt het zelfvertrouwen, geeft energie, is sportief en ontspannend. Het is wetenschappelijk bewezen dat yoga helpt tegen stress!

Omgaan met werkdruk en stress
Er worden tegenwoordig hoge eisen aan ons gesteld. Door onszelf en door onze omgeving. Gewild of ongewild levert dit ons te hoge werkdruk en stress op. Hoe zorg je voor het evenwicht om goed in je zakelijke en privé leven te blijven functioneren?

Programma
De trainingslocaties bevinden zich midden in de natuur; de ideale plek om te onthaasten en inspiratie op te doen.

Data: op aanvraag

Kosten
De training duurt van 10.00 tot 16.30 uur. Uw investering: 195 Euro per persoon excl. BTW, inclusief uitgebreide lunch, koffie / thee en frisdrank.

 

Individueel:
Coaching: Assertiviteit

Personen die hun grenzen niet herkennen en niet durven aan te geven belanden sneller in de burnout zone. Preventie begint bij het aangeven van de grenzen en voor jezelf opkomen.

Tijdens intensieve gesprekken gaat de coach u spiegelen en wordt er aan gedragsverandering gewerkt. De bedoeling is om een assertievere houding te ontwikkelen en te leren met stress om te gaan. Dat betekent op directe wijze te communiceren zonder iemand te kwetsen, assertief denken en assertief gedragen. Hierdoor leert u uw zelfvertrouwen te vergroten.

Programma’s op maat
Wenst u een preventieprogramma op maat of als invulling van uw studiedagen? CoVita verzorgt trainingsprogramma’s zoals communicatie, gezondheid en ontspanning. De trainingen kunnen incompany of buiten de deur verzorgd worden.