Meer over yoga

Harmonie begint bij jezelf…

Gelukkig is yoga intussen af van zweverige vooroordelen. Ondanks dat deze traditie ongeveer 5000 jaar bestaat is yoga op dit moment hip en trendy!

Carrière, het gezin managen en gezond blijven, dat wil iedereen. Zonder balans kun je de dagelijkse uitdagingen en stress niet lang volhouden. Yoga komt uit India en betekent vereniging of verbinding. Dit betekent je lichaam, geest en ziel in balans houden of weer in evenwicht brengen bij tegenslagen. Yoga = houdingen, ademhaling en meditatie

Yoga

Regelmatig yoga beoefenen stabiliseert, sterkt het zelfvertrouwen, geeft energie, is sportief en ontspannend. Het is wetenschappelijk bewezen dat yoga helpt tegen stress, depressies en angststoornis en het gaat daarbij niet alleen om de houdingen. Een goede en bewuste ademhaling en meditatie zijn van belang voor een goede balans en horen bij yoga.

Ademhaling

Bewuste ademhaling brengt energie of kan het zenuwstelsel tot rust brengen. Met de juiste ademhalingstechniek kunnen bijvoorbeeld mensen met burnout klachten weer geactiveerd en mensen met angststoornis of hyperactiviteit gekalmeerd worden.
Wij bieden ademcoaching. Voor meer informatie klik hier

Meditatie

Er zijn verschillende redenen om te mediteren en de meeste mensen zoeken hierin de ontspanning en rust. Meditatie is de kunst van geestelijke zelfbeheersing en daarnaast is het een mooie oefening om op innerlijke ontdekkingsreis te gaan.

Ervaar een proefles yoga en bekijk het lesrooster