Ademcoaching

Wat is ademcoaching?

Ademcoaching kan op een gezonde en natuurlijke wijze stress verminderen. Een goede ademhaling verzacht lichamelijke klachten, maakt je mentaal sterker en draagt bij aan een fit en energiek leven. Daarnaast is ademcoaching een mooie manier om de longen en het middenrif te versterken.
De adem is onlosmakelijk gebonden met hoe je in het leven staat en wie je bent. Zo zijn gedachten gekoppeld aan ons adempatroon. Lichamelijke klachten, spanningen, stress, piekeren en emoties hebben een grote invloed op de ademhaling.


De ademhaling kent drie componenten: de frequentie (het aantal keren dat je in- en uitademt), de ademteuggrootte (de hoeveelheid lucht die in- en uitgeademd wordt) en het adempatroon. Is er een adempauze? Is er te veel beweging in de borst? Is er  beweging in de buik zichtbaar?


Veel mensen ademen, in een rustige toestand, te snel en te vaak. Soms meer dan twaalf keer per minuut. Het onrustig ademhalen vergt energie en beperkt veelal het gebruik (soms 30 tot 40 procent) van de longcapaciteit.

Voor wie?

Ademcoaching is voor iedereen! Wil je je gezondheid bevorderen of ben je op zoek naar verdieping? Ademcoaching helpt bijvoorbeeld bij

– Stress
– Burnout
– Hyperventilatie
– Oververmoeidheid
– Overgangsklachten
– Overgewicht

Hoe werkt de coach?

Na een uitgebreid intakegesprek wordt er altijd gekeken welke adem- en coachingmethode bij je past en zinvol voor je is. De volgende ademmethodieken zijn wetenschappelijk bewezen:

Energie Control Methode (Stans van der Poel)

Deze methode en meetapparatuur is ontwikkeld door longfunctielaborante Stans van der Poel. Hierbij wordt eerst de adem en de HRV gemeten. HRV (hartritme variabiliteit) is de variatie in tijd tussen twee opeenvolgende hartslagen. Bij het meten wordt snel duidelijk of iemand een (on)gezonde leefstijl heeft. Met behulp van ademoefeningen worden de HRV waarden verbeterd en het resultaat is dat lichamelijke klachten verminderen of verdwijnen.

Hartcoherentie

Gestart wordt met het meten van je ademen en HRV (hartritme variabiliteit). Je hart en je hersenen communiceren constant beide kanten op. Coherent betekent ‘samenhangend’ of in ‘harmonie’ met hersengolven en hartslag. Tijdens de sessie wordt er een zachte adem- en coachingmethode aangereikt.

Verbonden ademen

Bij deze therapie leert je je buik, middenrif en borstademhaling op de juiste manier te gebruiken. Verbonden ademen helpt bij het losmaken van blokkades zoals emoties en spanningen, die zich in het lichaam hebben vastgezet. Met behulp van acupressuur worden de blokkades losgemaakt en hierdoor kan de adem beter doorstromen. Een verademing voor lichaam en geest! Diepe ademhaling is voor het lichaam onontbeerlijk. Bij de buikademhaling komt het middenrif naar beneden. Deze knedende werking zorgt voor een massage van de buikorganen en de spijsvertering wordt bevorderd.

Methode van Wim Hof

Deze techniek is zeer vitaliserend en versterkt het immuunsysteem. Ook mensen met reumatische klachten kunnen veel baat hebben bij deze ademtechniek. Bij deze oefening vindt er een intense uitwisseling plaats tussen zuurstof en koolstofdioxide waarbij de ph-waarde in het bloed positief beïnvloed wordt. Deze methode geeft een fysieke en mentale boost.
1 Intake
2 Ademanalyse / meting
3 Ademoefeningen
4 Coaching

Tarieven en overige informatie:

De eerste sessie inclusief intake, meting en oefening duurt 90 minuten. Aansluitend ontvang je een uitgebreide samenvatting met de oefeningen en aanvullende informatie via de mail. De kosten bedragen 105,00 Euro.

De daaropvolgende sessie duurt 60 minuten en de kosten bedragen 75 Euro. Worden de kosten door uw werkgever betaald dan is de prijs exclusief BTW.
Meestal zijn 1 tot 3 sessies voldoende. Belangrijk is dat je de ademoefeningen thuis beoefent.

Draag comfortabele of ruim zittende kleding, het liefst geen spijkerbroek.

Locatie:

De locatie is bij CoVita aan de Schuttevaerkade 99b in Dordrecht. Onze studio bevindt zich vlak bij de waterbus Merwekade en er zijn voldoende parkeerplaatsen (Noorderstraat en Lijnbaan). Je kunt ook gebruik maken van de parkeergarage Riedijkshaven, ca. 50m loopafstand. Voor de plattegrond klik hier .
Onze studio is coronaproof! Het moderne ventilatiesysteem brengt schone lucht naar binnen en de verbruikte lucht wordt naar buiten afgevoerd. Wij volgen de RIVM maatregelen.

Annuleren:

Tot 24 uur voor je afspraak kun je de sessie kosteloos annuleren. Daarna wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Voor bedrijven en stichtingen

Naast de individuele sessies bieden wij ademworkshops in groepsverband voor organisaties. Wij werken samen met  Anders Verzuimmanagement, MEE Mantelzorg, MamaVita, Studio Blijmakers en Stichting DOOR. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op via contactgegevens
IrmaRotterdam
Read More
Doordat ik heel onzeker was over mijn ademhaling ben ik naar Fee gegaan. Fee heeft een meting gedaan en mijn ademhaling was te snel en ik moest aan mijn uitademing werken. Wij hebben oefeningen gedaan en deze doe ik nog steeds. Ik voel me inmiddels veel beter en de meting heeft mij rust gegeven. Fee is een warm en prettig persoon waar je je direct bij op je gemak voelt.

A.L.Dordrecht
Read More
Fee, ik ben blij dat ik destijds je studio had gevonden want je hebt mij hele waardevolle dingen geleerd. Het ademen lukt nu trouwens heel goed met tellen.

GerryPapendrecht
Read More
Ik heb echt veel aan de ademcoaching gehad. Ik gebruik de techniek nog steeds. Het oefenen schiet er nog wel eens bij in maar dat ligt aan mij.

A.KPapendrecht
Read More
Dank voor de uitgebreide informatie, oefeningen en tips. Ik kan verder!

MindyDordrecht
Read More
Ik ben zeer tevreden! Ik stond onrustig op en ging onrustig naar bed. Na een ademcoach sessie en oefeningen vond ik mijn rust terug. Ik heb er dagelijks profijt van en heb via Fee ook yoga leren kennen. Bedankt Fee!
M.W.Dordrecht
Read More
Uit de metingen bleek dat ik niet hyperventileerde. Het ‘verbonden ademen’ heeft me geholpen emoties los te laten en te uiten.

TamaraDordrecht
Read More
De oefening doe ik 3 keer op een dag en 5 minuten. De duizeligheid is minder geworden. Ik blijf oefenen…

D.H.Ridderkerk
Read More
Ik heb in september 2018 een sessie ademcoaching gevolgd bij Fee Busenkell omdat ik veel lichamelijke klachten had, waar geen oorzaak voor werd gevonden na lichamelijke onderzoeken. Fee is een hartelijke lieve vrouw die alle tijd neemt voor een uitgebreide intake en veel kennis heeft van factoren die invloed hebben op je gezondheid. Naast de adviezen voor een gezondere levensstijl, leerde ik een andere manier van ademhalen. Ik ben nu maanden verder, ik doe de ademhalingsoefening elke dag en mijn klachten zijn aanzienlijk verminderd.

J.H.
J.H.Dordrecht  
Read More
De sessie heeft me zeker goed gedaan! Ook om mijn verhaal kwijt te kunnen en wat helderheid te krijgen. De ontspanningsoefeningen zijn ook heel zinvol voor mij. Zeer bedankt!

Previous
Next